Jug Theo
Image default
Vakantie

Dingen te doen en te zien in Rome

Rome is één van de meest geweldige historische steden van heel Europa, en daarnaast is het de hoofdstad van Italië Het is één van de beste plaatsen om te bezoeken als je van een relaxte vakantie wil genieten en eenvoudig een auto Wil huren.

Historische bezienswaardigheden

Rome is een van de oudste steden in Europa en de hoofdstad van het voormalige Romeinse Rijk. Je zulte er een gevarieerde overvloed aan unieke historische bezienswaardigheden vinden die verband houden met de Romeinse geschiedenis.

Het Colosseum

Het Colosseum in Rome is een van meest iconische toeristische attracties van heel Italië. Het werd door de Romeinse keizers gebouwd als een enorme pleisterplaats voor gladiatorengevechten en het is echt een van de meest indrukwekkende prestaties van de oude architectuur.

Het meest indrukwekkende aspect van het Colosseum is de omvang. Het is bijna niet te geloven dat zo’n gebouw meer dan 2000 jaar geleden al gebouwd kon worden, maar toch staat het recht voor je.

Het Pantheon

Het Pantheon is een in druk werkende bezienswaardigheid Kom maar vooral als je geïnteresseerd bent in de ruïnes en architectuur van voor Christian Roman. Het Pantheon is een van de weinig overgebleven religieuze gebouwen van voor Christian Roman dat vandaag de dag nog overeind staat.

Het is een architectonisch indrukwekkende structuur met een aantal indrukwekkende zuilen en een zeer sierlijk interieur. Het is echt een van de beste voorbeelden van overgebleven Romeinse architectonische prestaties die je in de stad kunt bezoeken.

De Palatijn heuvel

De Palatijn is een oud verdedigingswerk en een van de beste voorbeelden van een verzameling Romeinse ruïnes. Als je authentieke ruïnes wilt zien die helemaal teruggaan tot de vroegste geschiedenis van de stad Rome, dan is de Palatijn de perfecte plek om te bezoeken.

De Palatijn is een van de oudste delen van Rome. Deze bezienswaardigheid is nu voornamelijk een groot openluchtmuseum en het Palatijnmuseum herbergt veel vondsten van de opgravingen rond en van andere Italiaanse bezienswaardigheden.

Autoverhuur in Rome

Met zo’n indrukwekkend scala aan historische locaties, wil je geen tijd verspillen aan het reizen van de ene locatie naar de andere. Dit kun je voorkomen door een auto te huren. Er zijn veel geweldige goedkope autoverhuurbedrijven in de stad Rome. Deze site heeft meer info over goedkope autoverhuur in Rome: https://www.autoitaly.nl/nl-stad-rome/. Autoitaly vergelijkt autoverhuurbedrijven zoals Avis, Green Motion, InterRent, Thrifty, Enterprise, Sixt, Firefly, Payless, Goldcar, Europcar, Budget, Surprice, Hertz, Alamo, Flizzr, National en Dollar

Autohuur in Rome kan al beginnen vanaf EUR18 per dag, wat Rome tot een van de beste plaatsen maakt om een goed verhuurbedrijf te vinden. Als we de verhuurbedrijven met elkaar vergelijken, dan zien we dat Rome verreweg een van de beste steden in Italië is om een geweldige auto te huren. Zoek eerst naar huurauto’s op de luchthaven, dat is vaak veel goedkoper dan in de stad.

Dus, wanneer je aan jouw vakantie in de eeuwige stad begint, zorg er dan voor dat je direct een fijne auto huurt. Zo zul je niks missen.

Conclusie

Er is veel te doen in Rome, de stad heeft zoveel unieke en interessante historische bezienswaardigheden. Als je echter het meeste uit jouw reis wilt halen, dan heb je de diensten van een autoverhuurbedrijf nodig.

https://www.autoitaly.nl/