Jug Theo
Recreation / Food

Wijnglazen van kristalglas laten de wijn beter smaken.

Wijnglazen worden regelmatig gezien als decoratie of gewoon een stukje glaswerk. Het is vaak een verrassing dat de wijn ook echt beter gaat smaken in wijnglazen van kristalglas. Kristalglas zorgt er namelijk voor dat omgeving gefilterd wordt. Luchtjes en tempraturen van buitenaf komen niet door het glas naar binnen. Als je een gewoon goedkoop glas gebruikt voor het drinken van wijn dan gebeurt dit wel. Onbewust tast de omgeving de wijn aan en proef je hierdoor iets totaal anders dan met wijnglazen van kristal. Je merkt al snel dat het veel lekkerder is om de wijn uit een echt kristalglas te drinken. Een goedkope wijn kan ineens fantastisch smaken.

Wijnglazen van kristal laten op een heldere manier zien hoe de wijnmaker in gedachten had dat de wijn moet smaken. Een wijnmaker is soms wel tientallen jaren bezig om de perfecte smaaksensatie neer te zetten. Als je deze wijn dan in een simpel wijnglas giet dan krijg je niet de sensatie die je zocht. Je krijgt misschien een hele andere smaak die op de verpakking stond. Dit is puur door de invloeden van buitenaf. Het is dus slim om als echte wijnliefhebber te investeren in een goed paar wijnglazen. Je investeert tenslotte niet voor niets in zo’n dure fles rode wijn. De wijn moet dan natuurlijk wel een beetje lekker smaken!

Ikzelf ben een echte liefhebber van rode wijn en ik drink dan ook graag een glaasje. Toen ik dit ontdekt had moest ik dit gewoon met jullie delen. Het is slim als anderen ook weten dat een paar luxe rode wijnglazen echt nut hebben! Alleen niet iedereen heeft het er voor over om € 80 voor twee paar wijnglazen uit te geven. Dit is de reden dat ik ben gaan zoeken naar betaalbare kristallen glazen. Al snel kwam ik uit bij de Rode Wijnglazen Shop. Deze online winkel heeft werkelijk alle wijnglazen die je zoekt en je kan ook nog eens extra ervan genieten want ze zijn van kristal. Het is zelfs Bohemisch kristal en wordt rechtstreeks uit Tsjechië geïmporteerd. Bestel dus gewoon een paar glazen om het uit te proberen want je hebt ze al vanaf € 10!

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen/